torsdag 26. september 2013

PROGRAM FOR BARNEBOKDAGENE I GJØVIK 2013

LØRDAG 26. OKTOBER


ÅPNING AV BARNEBOKDAGENE
Kl. 12.00 Gjøvik bibliotek og litteraturhus
Ordfører Bjørn Iddberg vil foreta den offisielle åpningen av barnebokdagene.Underholdning ved Gjøvik kunst- og kulturskole.

Utdeling av Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris

Kl. 12.30 Gjøvik bibliotek og litteraturhus
Prisen utdeles årlig, og ble for første gang i fjor utdelt utenfor Oslo. Anne-Cath. Vestly var den aller første som mottok prisen i 1977, og i 2012 fikk Tor Fretheim prisen for boken Kjære Miss Nina Simone. Arrangementet er åpent for alle. Gratis inngang

Eventyrteater om Askeladden og prinsessa som ingen kunne målbinde.

Kl. 14.00 og 16.00 på Friscenen, Gjøvik kino & Scene.
Teateret spilles av humorduoen Brostein bestående av Mari Cathrine Brostuen Hagen og Marianne Steinsrud. Med seg på alskens instrumenter har de multimusikant og spelemann Stein Villa. Forestillingen fokuserer på eventyr som sjanger og skaper rollefigurer basert på innspill fra barna.
Forestillingen passer for hele familien, men kanskje spesielt godt for barn mellom 0-12 år. Billetter kr. 100,- 

Andre aktiviteter Kaféscenen:

Det blir aktiviteter for barna på kaféscenen mellom forestillingene. Her får barna muligheten til å møte skuespillerne. Det blir ansiktsmaling og Gjøvik skolekorps stiller med salg av boller, vafler/saft og skal ha drilloppvisning. FORUT har stand med salg av sine produkter. Stand og boksalg ved Norli. Stand med Oppland Arbeiderblad.


SØNDAG 27. OKTOBER - BARNEBOKDAGENE PÅ GJØVIK GÅRD 

Alle aktiviteter er gratis denne søndagen. 

Drengestua kafe er åpen 11-16 og serverer spesialmeny for dagen: Pølse i lompe, sjokoladekake og saft kr. 40,- Eplekake med is og kaffe kr. 50,- Ellers serveres dagens meny som vanlig.

Eventyrstund med Trygve Ramnefjell

Kl. 12.00 og kl. 12.30 Hovedbygningen på Gjøvik Gård
Trygve Ramnefjell er skuespiller og litteraturformidler på Bokbussen i Oppland. Han er farende fant, skuespiller i Friluftsteateret Bronsebukkene og er sølvvinner fra NM i litteraturformidling.
Passer fra 3 år og oppover. Samarbeid med Oppland fylkesbibliotek.

Fortellerstund for de minste med Monica Krogstad
Kl. 12.45, 13.45, 14.45 og 15.45 Foajeen i Gjøvikhallen
Monica Krogstad er førskolelærer og har jobbet i barnehage og med barnebøker hos Svovel fabrikk og butikk. Hun spiller barneteater med 0-6 teateret og teatertroppen Kakerlakkene. Hun jobber nå som veileder i barnehage.
Passer for barn mellom 0-3 år.

Forfattermøte med Bjørn F. Rørvik. Bukkene Bruse på Badeland

Kl. 13.00  Gjøvikhallen
Bjørn F. Rørvik er kjent for de populære bøkene om Reven og Grisungen og om mesterdetektiven Purriot. Bukkene Bruse på badeland handler om de 3 bukkene Bruse som er på vei til seters for å gjøre seg fete. Men på veien dit ser de et skilt. "Badeland - 200 meter" står det på skiltet. Bukkene synes det høres fristende ut. Og kanskje slipper de unna trollet også.
Rørvik er oppvokst på Hadeland og har tidligere jobbet med film og video, som kinomaskinist og radiotekniker.
Passer for barn fra 3 år og oppover.

Omvisninger i hovedbygningen - hvordan var det å være barn på Alf Mjøens tid?
Kl. 13.30 og 14.30. Omvisningen tar ca. 30 min.

Forfattermøte med Bjørn Ousland. Bisk får en liten unge.
Kl. 14.00 Gjøvikhallen
Bjørn Ousland er en norsk tegneserieskaper, illustratør og barnebokforfatter. Sønn av kunstneren Ingrid Ousland og bror til polfareren Børge Ousland. Han er best kjent for sine tegneserier om Svartedauden og norske folkeeventyr, sine barnebøker om polfarere, samt som illustratør i rundt 30 lærebøker i skoleverket.
I Bisk får en liten unge er Bisk ute og handler med mamma og pappa. Utenfor butikken får han øye på en liten unge. Den er så søt og liker å bli klappet. Ungen følger etter dem når de går hjem. -Kan jeg få beholde den, spør Bisk. - Vi får se, sier de voksne. - Det er så mye mas med unger og det er sikkert noen som eier den.
Passer for barn fra 3 år.

Hva skal jeg lese? Bokbad ved Linn T. Sunne
Kl. 15.00 Gjøvikhallen
Linn T. Sunne er en populær og prisvinnende barne- og ungdomsbokforfatter. Hun debuterte som forfatter i 2000 og skriver bøker på nynorsk såvel som bokmål. Hun har vunnet Brageprisen for barne- og ungdomsbøker 2 ganger, for boka Happy i 2007 og Lille ekorn i 2012. 
For barn fra 10 år og oppover. Samarbeid med Oppland fylkesbibliotek.

Andre aktiviteter i foajeen i Gjøvikhallen
- Stand og salg av bøker ved Norli
- Stand og salg ved FORUT
- Stand ved Oppland ArbeiderbladLørdag 26. og søndag 27. oktober

Aktiviteter på Vitensenteret
Vitensenteret Innlandet er et spennende, fantasifullt og vakkert hus med aktiviteter og eksperimenter i naturvitenskap, teknikk og matematikk. Alle lekende, nysgjerrige og lærevillige i alle aldre er velkomne. Du kan oppleve matematikk i vårt miljø Origo, bygge på byggeplassen, sykle langs Mjøsa, teste vår spillende trapp, finne ut hvor høyt du kan skrike, utforske farger i ROGGBIF-rommet vårt og mye mer!

I forbindelse med Barnebokdagene tilbyr vi spesielle aktiviteter hos oss. Våre åpningstider er mellom 11.00-16.00.

Vi ønsker alle i alle aldre hjertelig velkommen. For mer informasjon se: www.vitensenteret.no

MANDAG 28.OKTOBER - TORSDAG 31. OKTOBER:

8. OG 9. TRINN I GJØVIK-SKOLENE FÅR BESØK AV FORFATTER TOR FRETHEIM.
Fretheim er vinner av Riksmålsforbundets Barne- og ungdomsbokpris for 2012 som ble delt ut under Barnebokdagene på Gjøvik bibliotek i fjor.

Tor Fretheim (1946) har siden sin første roman i 1982, skrevet en rekke bøker for barn og unge lesere og et par for voksne. Mange av dem er oversatt til flere språk og forfatteren har mottatt priser både her og i utlandet, deriblant Aschehougprisen, Kulturdepartementets debutantpris, Kritikerprisen, Den østerrikske ungdomsbokpris, Kulturdepartementets litteraturpris- samt oversetterpris. Fretheim har også skrevet hørespill, og dramatisert bøker av bl. a Knut Meling og Vigdis Hjort for NRK. I tillegg har Tor Fretheim oversatt 50 bøker for barn og ungdom, blant annet store deler av forfatterskapet til svenske Per Nilsson, samt serien om LasseMajas detektivbyrå. 

Forfatterturnèen er en del av Den kulturelle skolesekken.


TORSDAG 31. OKTOBER

TRIPP TRAPP Småbarnstreff
KL. 11.00 på Gjøvik bibliotek og litteraturhus
For barn 0-2 år med foresatte. Gratis inngang.


FREDAG 1. NOVEMBER

Musikalsk eventyrstund med Harry Trainer
Kl. 12.00 Gjøvik bibliotek og litteraturhus
Passer for barn 3-6 år. Gratis inngang


LØRDAG 2. NOVEMBER

Den store kinodagen.
Hele dagen. Gjøvik kino.
Filmer spesielt utvalgt til Barnebokdagene. For fullt program, se Gjøvik Kino
 • Kl. 13.00: Solan og Ludvig. Jul i Flåklypa. 
  Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm. 
  For å tukle med naturen. Det er farlig det.
 • Kl. 12.30: Hokus pokus, Albert Åberg
  Albert mener han er stor nok til å få en hund nå som han har begynt skolen og snart fyller syv år. Men pappa syns fortsatt han er altfor liten til et så stort ansvar. Albert prøver alt han kan å overbevise pappa om at han tar feil. Men det er ikke så lett for en liten gutt som fortsatt benytter seg av en fantasivenn for å løse sine problemer.
 • Kl. 11.20 : Mormor og de åtte ungene(sing-a-long)
  Mormor og de åtte ungene er historien om Mona på 7 år og familien hennes som får overraskelsesbesøk av Mormor som i all hemmelighet har reist fra gamlehjemmet.
  Så blir familiens lastebil borte - og sammen legger Mona og Mormor ut på tur i byen, på jakt etter tyven.
 • Kl. 14.15: De tøffeste gutta.
  Vinner av publikumsprisen på Barnefilmfestivalen i Kristiansand, og en actionfylt familiefilm og komedie om Modulf som tror han er en slags superhelt
Hver dag blir han mobbet av de tøffeste gutta på skolen. Og det er helt greit. For da redder han de andre barna. En dag flytter Lise inn i nabohuset. Hun synes Modulfs ideer er det dummeste hun noen gang har hørt, og skaper det komplette kaos.


TIRSDAG 5. NOVEMBER

IBBY norsk Barnebokforum presenterer årets barne- og ungdomsbøker
Kl. 09.30-15.30 Gjøvik videregående skole
Kurset er for voksne og er åpent for alle interesserte. Pris kr. 300 uten lunsj/kr. 400 med lunsj. (Evt. kr. 100,- pr.foredrag)
Bindende påmelding til https://response.questback.com/opplandfk/ibby2013 
innen 21. oktober. Kontaktperson: Turid Syversen, tlf. 61 18 96 12
Arrangør:Oppland fylkesbibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar